Gevoerd en verloren. Of toch gewonnen?


Al vorig jaar smeedde ik t plan. In april 2019 ga ik na 2 weken voorvoeren een klapper vangen. Nieuw water met potentie en dat met mijn boot. De eerst week van april was t zover het voeren ging beginnen. Nadat ik het water had uitgelezen met de fishfinder bepaalde ik mijn plek. Ik viste voor ingangen van ondiepe sloten want ja als t wat mooier weer zou worden.... Om de dag voerde ik ca. 2 a 3 kg boilies en ruim 10kg geweekte en gekookte gebroken granen. Het vertrouwen was hoog alleen werd dat iets minder de laatste week van de campagne. 2 x zag ik andere vissers zitten. Niet op mijn stek maar toch. En het weer was te mooi. Volle bak zon en het water warmde snel op. Als dat maar niet te snel gaat dacht ik nog. Ik zou 2 dagen gaan vissen en op het moment dat ik ging was er niemand maar t was wel 25 graden. Een slecht gevoel bekroop me. Zouden ze al weg zijn. Echt veel leven zag ik niet....

Met een water temperatuur van 15 graden zou ik nog aan de goede kant van de score kunnen zitten. Alhoewel impulsen van licht en zon de karpers al heeft kunnen doen besluiten naar de sloten te trekken. De nacht viel en het wacbten begon. De volgende ochtend 1 brasem. Veel te weinig voor zo een voercampagne. Verkassen dus. Na 2 uur zoeken en varen in wat zijsloten karper gevonden. Niet groot maar vis is vis. Ik wilde van die 0 af. De rigs werden neergelegd en het wachten kon beginnen. 20.30 uur melde de eerst vis zich. Niet groot maar t was karper. In de loop van de nacht zouden er nog 4 volgen. En steeds werden ze iets groter. Ik eindigde op 5 vissen waarvan de laatste een pond of 18 was. Sessie toch nog gered.

De eerste vis.

De laatste vis. Een fraaie!

Alles zien kijk even het youtube filmpje en abonneer om op de hoogte te blijven!

Complete sessie van dit verhaal op film klik hier.

Eerst volgende sessie maar eens even pennen. Petri heil 


33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven