• nick

Jaaroverzicht 2018. Deel 2.


Januari tot en met maart zijn voorbij.

April gaat sessie en dus visloos voorbij.

We zijn aangekomen in mei. De eerste mooie dagen van het jaar dienen zich aan. Zodra ik denk dat het warm genoeg is ga ik met de korst op pad.

Sessie 7.

Het is nog vroeg. 5 mei op precies te zijn. Toch zie ik wat vissen aan het oppervalkte zwemmen. En ze zijn gretig. Net als ik. Ik sla 2 vissen mos en 1 vis besluit toch op het laatste moment noet toe te slaan. Uiteindelijk weet ik 1 fraaie karper te vangen. De kop is er af.

De eerste van 2018.

Sessie 8 vind plaats half mei. Om de hoek van mijn huis. De leliebladen groeien goed en de vissen zijn actief. 2 uurtjes voor me werk ga ik even pennen. Ik weet 2 visjes te strikken. Geen kanonnen maar wel 2 vissen. Heerlijk zo in de vroege ochtend.

De tweede vis

Een s hib van de eerste vis die uit mijn schepnet wist te ontsnappen....

Heerlijke vroege ochtend in mei.

Sessie 9. Zoals eerder vermeld is de boot eindelijk binnen. En ik kan nu ook vanuit de boot vissen. Deze sessie doe ik dat vanuit de boot in de tuin. De eerste tekenen van karper heb ik gezien. Elke dag voer ik wat mais. Toch duurt t nog even voordat ik de eerste karper vang. Een vis van een heel aardig kaliber weet ik te verschalken. De hele buurt keek mee. Onderstaande videos geven een kleine impressie.

Het pennetje gaat dansen

De eerste vis gedrilt vanuit de tuin

Een heel behoorlijke vis.

Sessie 10. In juni de eerste echt boot sessie van een uurtje of 5. Geen 1 aanbeet maar het avontuur is groot. Ook dex vond t super leuk.

Sessie 11. De eerste sessie met dustin vanuit de boot. Flink voorgevoerd met duiven voer.

Vanaf 23 uur savonds flinke actie. Tm de volgende ochtend 10 uur 12 runs. Slechts 7 vissen gevangen. Maar wel mooie vissen.

Dustin vangt er 4 ik 3. Beide verspelen we er 2.

Ik pak tegen de verwachting in mijn eerste 20gers dit jaar.na een 17 ponder vang ik 23 en 29! Pond. Dustin moet t doen met helaas kleinere vissen.

23 pond

De grootste van Dustin.

Mijn bak van 29. Wat een eerste boot sessie!

Voor de volledige sessie klik hier onder.

De eerste sessie vanuit de boot

Ondertussen komen we aan in juli.

Het eerste half jaar zit er op. de volgende maanden brengen wederom leuke vissen. Mijn eerste 30ger sinds jaren!

Stay tuned voor deel 3.

Tight lines.

#karper #bootvissen

17 keer bekeken0 reacties