2018 jaaroverzicht Deel 1.


2018. Een rommelig jaar. 

Eindelijk kon ik wat meer vissen. De kleine man ging op de vrijdag naar de dag opvang en alles liep eindelijk een beetje op Rolletjes. Tot in September de 2 geboren werd en alles weer op nieuw begon. 

Tot die tijd regelmatig gevist met wisselende successen. Laten we even de sessies afgaan en hoe het verlopen is.

Sommige sessie van 1 a 2 uurtjes heb ik noet opgeschreven maar groten deels heb ik alles genoteerd.

We begonnen in januari. Mijn eerste rondje door de nieuwe wijk. Me mijn UL hengel en een streamer. Het zou een uurtje worden want de avond deed al zijn intrede. Toch wist ik tot de dag van vandaag mijn grootste snoek op de UL te vangen.

83 cm. Wat een mooie vis!

Sessie 2. 

Deze levert niks op. Wederom met de UL door de wijk maar het was heel erg koud en zonnig. Maar de eerste meters zijn dus gemaakt.

Helaas leverde de streamer dit keer niks op.

Sessie 3. 5 uurtjes snoeken met groot aas. 

Al bij de eerste worp schuift er een mooie vis over mijn westin shad heen. De snoek blijkkt 89cm te zijn. Een mooi begin met goede vooruitzichten voor de rest van de dag. Helaas pakt t anders uit. Ik zie geen vis meer. 

Januari zit er op. Nog 1 maand voor de snoek en nog 2 voor de snoekbaars. 

In Februari wordt er weinig gevist. Tijd en t weer zijn hier voor verantwoordelijk. Eind Februari gaat t ook nog eens hard vriezen. Zo hard dat er 2 dagen geschaatst kan worden. Maart doet zijn intrede.

Sessie 4. Het is Maart. Ik besluit om te gaan dropshotten. Het is ijzig koud maar de verwachting is dat ik wel een visje kan strikken.

Helaas. Na 2.5 uur taai ik af. Door en door koud en niks Gevangen.

Sessie 5 en 6. Deze vinden plaats vanuit de acbtertuin. Si ds December woon ik aan het water. En dan moet er met een beetje zon gevist worden. De witvis vliegt er uit.

Achter elkaar weet ik vis te vangen. 30 a 40 witvissen in 1.5 uur is een eitje. Leuk tijdverdrijf maar wanneer zie ik Die eerste karpers in de sloot verschijnen?

Witvis bij de fleet.

Sessie 7. Wederom een dropshot sessie. Ik weet een leuke snoekbaars te vangen op redelijk ondiep water. <2m en los 2 visjes op het noordzee kanaal.

Dikkerdje.

Maart en dus t roofvis seizoen is te einde. Er wordt even niet gevist. April is visloos.

In Mei komt mijn droom uit. Een karperboot is aangeschaft en wordt in Mei geleverd. Erg benieuwd wat dat mij gaat brengen in dit visrijke gebied.

In deel 2 mei tm juni. Met mooie vissen.

Een sneak preview.

Tight lines

#vissen #karper #jaaroverzicht

11 keer bekeken0 reacties