Nachtelijke avontuurtjes


Het jaar is bijna om en daarom wil ik jullie zeker niet de wekelijkse nachtelijke avontuurtjes onthouden welke ik met me broertje en Jordy heb gevist.

Indien de mogelijkheid er was gingen we zaterdagmiddag op pad. Ik werk dan tot 16:00 uur in Hilversum, uiteraard zat de werkbus dan al propvol karpergear.

Vaak werden de stekken vooraf al besproken, soms voorgevoerd en ook deze keer. Het is dan echter altijd de vraag of je beoogde stekje vrij is. Dit keer was dat het geval, de wind stond goed en de temperaturen waren goed te doen. Alles lag vrij rap in, dat is altijd lekker als je een beetje op elkaar ingespeeld bent.

De avond uren gingen in en we dachten dat we wel een aantal runs konden verwachten.....

Gek scherend blijft het tot 1 uur s'nachts stil, tot ik helaas me mandje uit moet om even de planten water te geven. Net als ik een stap in de tent zet, giert er een Fox RX een hels geluid uit.... Deze vis neemt het ervan, ik pak de hengel op en kan op afstand weinig doen..... Zal dit dan eindelijk de beloning zijn op het open water. Met beloning bedoel ik eindelijk eens een 30 ponder die iedereen lijkt te vangen behalve ik de afgelopen 16 jaar op open water.... Niet dat een must is voor mij maar als je iedereen erover hoort praten ben je toch benieuwd of dat dan echt zo is. De vis vecht stug door en blijft gek genoeg meters lijn van de spoel aftrekken. In tegenstelling tot de gemiddelde vis die ik hier gevangen heb moet dit een van de betere vissen zijn. Na zeker een half uur drillen en het winnen van lijn en uiteraard weer net zo hard weggeven ligt de vis eindelijk in het netje. Het is zeker een behoorlijke vis die de 30 pond wel eens zou kunnen halen. Ik ben zeer benieuwd en weeg samen met Lloyd de vis, hij blijkt 28 pond te wegen. Wat een gigant van open water, het is geen 30-40 ponder... Maar ik ben hier echt heel blij mee.

Zie foto voor de bizarre beuker.

Met elke vis was ik nu blij geweest maar dit is wel een lekkere om mee te beginnen. Euforisch kruipen we onze slaapzakken weer in op de naar de volgende beuker!

Helaas blijft het stil na deze ene vis, komen ze dan toch alleen? Zijn er gewoon geen andere? 6 hengels uit en 1 visje is niet veel, maar we mogen niet klagen.

Vroeg in de ochtend pakken we in en gaan we op naar een ontbijtje met een bakkie koffie.

Tot de volgende blog!

Tight lines

Dustin


19 keer bekeken0 reacties