• nick

Met Paul een dagje korst vissen.


Sinds ik geplaats ben op een nieuwe kazerne ben ik herenigd met mijn collega Paul.

Paul is ook een fanatiek visser maar de laatste jaren was het allemaal wat minder. Kids en andere prive dingen (positief hoor) zorgen er soms voor dat je even pas op de plaats maak.

Maar nu ik weer samen met hem werk heb ik toch het vuur weer aangewakkerd. Na talloze filmpjes samen te hebben gekeken onze eigen cryptomunt (hokohokocoin) is het tijd voor een sessie. We besluiten een dagje te gaan kortsen.

De eerste plek die we aan doen is dood. We zien geen karper happen en besluiten dan ook om snel door te gaan. Plek 2 laat meer activiteit zien en we zien ook aardig wat karpers aan de aoppervlakte cruisen.

Na een minuut of 30 is het Paul die de eerste vis mis slaat. Balen maar de overige karpers lijken er niet van onder de indruk. Een klein kwartier later wederom een karpe die het broodje van Paul pakt. Ook nu slaat Paul te vroeg aan. Maar zoals het gezegde luid 3x is scheepsrecht en de 3de poging is raak.

Na een mooie dril van een minuut of 10 (Hij is geen harde driller) Kan ik een mooie vis scheppen. Met een brede grens gaan ze beide op de foto.

Na een paar foto´s mag de vis weer zwemmen Paul met een glimlach acherlatend.

Dag vriend.

De stek levert verder niks op en we gaan verder richting andere wateren.

We besluiten een heel stuk te voet af te leggen en komen wel wat vis tegen. Ze zijn alleen echt wispelturig en zwemmen driftig rond. Soms een beetje in de bodem wroeten dan weer ff aan t oppervlak. Niet ideaal.

Een groot leliebed verder zien we toch veel activiteit. Ik Loop om en vrij snel heb ik een op t oog mooie visn in t vizier. De vis hapte toe en ik sla aan. Ik houd de vis niet kort genoeg en 20 seconde later is t pats boem weg. Mij gedesullisioneerd achterlatend.

Een half uur later krijg ik een tweede kans. Een vis cruist door het oppervlak en ik weet mijn korst in zijn zwemrichting te krijgen. De vis aarzelt geen moment en slurpt de korst ineens weg. Ik sla an en een mooie dril volgt. Ik heb het gevoel dat het wel eens een mooie vis kan zijn. Een dikke rug doorbreekt af en toe t oppervlak en na een minuut of 10 mag ik de vis scheppen.

Het blijkt een mooie dikke schub te zijn. Ik heb helaas geen weger mee maar schat hem op een pond of 24. Later blijkt Dennis deze vis al gevangen te hebben en wel op 26 pond. Hij vond hem er goed uit zien dus 24 pond zal goed in de buurt komen.

Tijdens het foto moment blijkt dat we bij een wespen nest zitten. Snel foto´s en dus weer terug deze lobbes.

24 pond komt aardig in de richting.

De rest van t volgende uurtje vangen we niks meer bij en om 14 uur maken we er een eind aan. Het is een mooie sessie geweest en na een drankje bij me ouders gaan we beiden weer richting huis.

Volgende sessie samen zal snoeken zijn denk is zo.

Ik kijk er naar uit.

Tight Lines.

Nick

#karper #korst #oppervlakte #vrienden #collega #schub #common #carp #vissen #fishing #fish

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven