• Nick

Trollen met collega's


Het karperseizoen loopt voor mij ten einde. Of eigenlijk is het wel klaar voor mij.

Het is koud de laatste tijd. Mooi nazomer weer de laatste tijd. Een graad of 15 a 17 en volop zon.

Heerlijk als je buiten bent voor een wandeling maar het vissen komt het niet echt ten goede.

Dat zagen we ook tijdens de jaarlijkse SpiegelKarperProject wedstrijd van de AHV. Meer dan 80 deelnemers en slecht 13 spiegels werden er gevangen. Ik blankte ook dit weekend. Op de sloterplas was het niet veel beter. Tijdens dat weekend 19 koppels 1 karper...

Maar goed waar het karpervissen voor mij stopt begint er een snoek(baars)seizoen vol met verrassingen. Sinds een paar maanden ben ik besmet met het dropshot virus maar daarover later meer. Ik heb op mijn werk ook een aantal collega's die vissen. Ferry is al een fanatiek hengelaar en Bas, tja Bas is een groentje in t 'vak' maar daardoor enthousiast. Bas heeft ook een boot voor 3 personen en daarom besluiten we om een dag te gaan trollen. Het wordt een donderdag. We gaan langs Rien de Wolf en halen het volgens ieder zijn eigen visie beste kunstaas. Alsof we niet genoeg hebben aan 6 koffers.

Ik besluit te gaan voor groot kunstaas deze sessie. Shads en swimbaits moeten het gaan doen. Aangezien ik net een nieuw setje heb aangeschaft kwa hengel en reel hoop ik dat deze eens flink getest gaat worden. De hengel is een SPRO Godfather 3 backtrolling and jerk. De reel een abu garcia ambasadeur.

Grote Shads. Hele grote shads.

Om 0800 gelijk vanuit het werk vertrekken we. Alles is goed voorbereid. Fishfinder, motor, scherpe haken en 10 tallen stukken kunstaas staan al klaar. 0830 bij het water en 0900 liggen we erin. We zijn los.

Na slechts enkele 100den meters is het al raak voor Bas. Hij lost het kleine snoekje echter voor ze op de foto kan. Balen maar niks aan te doen. We varen verder en genieten van de natuur. De shad die ik hierboven toon doet niet wat ik ervan verwachtte. Hij draait om zijn as tijdens het slepen helaas. Dan maar een BBZ eraan. Een doorzichtige variant met kogels in de behuizing. Het duurt niet lang of een snoek vergrijpt zich aan het kunstaas. Helaas voor ons schiet ook deze vis los.... als dit de trend wordt vandaag.... Haken worden gecontroleerd maar daar ligt t niet aan. Pech dus.

Even verderop komen we bij woonboten aan. Hier moet volgens Ferry wel snoek zitten en ook hele grote. In het vaartje naar de boten toe pakt Fer dan de eerst snoek. Niet groot maar de kop is eraf.

De eerste binnen boord. 1-0-0 ferry.

Even verderop komen we in een dooie kom aan. Stilliggen en gooien is het devies. Ferry lost al vrij snel weer een snoek maar we gooien stug door. Ik besluit om de turboshad er weer aan te hangen. Voor me gevoel eigenlijk veel te groot maar je moet het toch een kans geven.

Ik gooi op de plek waar we alle 3 al meerdere malen hebben gegooid. De shad beland vol op zn zij. "Wat moet je daar nou mee man' zegt Bas. De woorden zijn zn mond niet uit of er klapt een snoek op. Een goeie 70+ is de lul. Ik blij wij blij.

We gooien nog wat maar echt veel is het niet. We varen verder.

Het duurt een tijdje maar dan pakt Bas weer een snoekje. Ook hij van de hatelijke 0 af.

Bas zijn vis.Ik poseer.

Een paar 100 meter verder is het weer mijn beurt. Op een vrij grote Salmo plug weer een leuke snoek wederom 70+. Nu loopt het even lekker.

Komt u maar!

De tussen stand is nu Ferry 1 Bas 1 en Nick 2. De competitie is leuk en sportief.

Effe verder slaat Bas weer toe. Een kleintje kan in het water onthaakt worden. 1-2-2.

Klein maar fijn.

Er wordt verder gevist. In vogelvlucht vangt Ferry nog 2 snoekjes en verspeelt er een aantal. Bas vangt er nog 1 bij en nick vangt nog 2 snoekjes en een zeer mooie baars van 41 cm.

Uiteindelijk eindigen we de dag met 21 aanbeten. Ferry vangt er 3 en lost er 6. De reden blijft een beetje gissen maar we vermoeden dat zijn kleine swimbait met 1 dreg toch te weinig houvast bood in een snoeken bek. Bas vangt 3 snoeken en verspeeld er 1. Ik zelf ben vandaag de gelukkige met 4 snoeken 3 losser en een baars van 41cm.

Baars van 41 cm

Bas met zijn van diepte geplukte snoek.

Een snoekje dat wel op de enkele dreg bleef hangen.

Al met al geen slechte dag. Maar binnenkort doen we het weer over en gaan we voor die metervissen.

Petri heil,

Nick

#snoek #pike #vissen #trollen #boot #collega #fishing #predator

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven