Druk Druk Druk


Zoals jullie allemaal mee hebben gekregen is Nick (en uiteraard zijn vriendin) de trotse vader van een zoontje geworden genaamd: Dex! Oftewel pas op voor je stek of target vis want deze kleine man gaat over een kleine 16 jaar alle wateren onveilig maken.

Maar goed om een hoog bla bla gehalte te vermijden en zoals de titel doet vermoeden verhalen over drukte op werk, thuis of geen tijd te hebben gaan we het hebben over vissen.

Juistem! Aas, check! Rigs, check! Let’s go!

Na een paar testnachtjes met Lloyd om te kijken of de vis er al was hebben we helaas van de 3 nachten er 2 geblankt….. Toch waren de omstandigheden goed en kon het niet lang duren voor de vis hier moest arriveren. Een periode van 2 weken om de dag voeren gaf mij al het nodige vertrouwen voor de geplande sessie. Helaas……. Stek bezet…. En niet zo een beetje ook 3 tenten sterk hadden ‘onze’ stek bezet… Ach in Amsterdam is niks van jou jouw of jauw! Dus ja op naar plan B….. Die hadden we even niet want we hadden onze hoop echt gevestigd op plan A… Balen… Toch een andere stek gepakt op een ander water met 0 als resultaat dit kon er dan ook nog wel bij….

Een week later zitten we weer zelfde stek en strategie eveneens duurt het weer tot de ochtend voor de hengel van Lloyd afloopt een betere vis meld zich. Gelukkig voor Joris Weitjens is het weer een projectje.

Een week later zonder nog gevoerd te hebben is de stek vrij en dus al een week niet bevist. Althans dat hopen we en gaan vol goede moed zitten, het duurt tot de ochtend voor de fox begint te tetteren. Met een paar felle piepen, Lloyd zo scherp als die is staat met slaapzak en al buiten…. Altijd even wennen zo een eerste run. Maar goed vis is vis!

Net als we ontwaken rond 7:00 uur komt er een man naast de tent staan en vraagt of hij verderop mag gaan zitten, makkelijk als we zijn staan we dat toe. Het levert dan wel meer lijnen etc op, op een klein stuk water maar ach boeit dat nog in Amsterdam….

We beginnen langzaam aan op te ruimen en raken met de beste man in gesprek. Wat blijkt hij had met zijn maten een paar weken terug op de stek gezeten en ook zij hadden voor gevoerd. De vangsten vielen niet tegen en de vissen zaten goed vol… ja niet gek dacht ik bij mezelf maar ach kan gebeuren….

Het begint bijna een ritueel te worden om op zaterdag na me werk me broertje op te halen en door te racen naar de supermarkt, snackbar en daarna de stek!

Gelukkig is het 4 handen op 1 buik en zijn de taken goed verdeeld want ook nu zitten we met een half uurtje te vissen liggend op de stretchers.

Het duurt dit keer niet tot de ochtend en het voelt zelfs alsof me hoofd net me kussen raakt voor we worden gewaakt door een paar piepen. Lloyd staat al buiten met de hengel in handen en leid de vis netjes naar het netje! De grootste tot nu toe…..

Na deze vis blijft het helaas stil… daar waar we dachten de ochtend nog wat vissen te kunnen scoren…. Vissen blijft vissen, op naar de volgende sessie!

Tight Lines

Dustin

#karper #spiegel #broers #carp #karpervissen #amsterdam #peppicrewcompany #beauty #brothers

13 keer bekeken0 reacties